maandag 20 januari 2014

Moeilijk doen voor de goede zaak

Ik maak het mezelf vreselijk moeilijk, als ik anderen moet geloven, ben veel te gespannen bezig met de dingen die ik moet doen en laten tijdens de zwangerschap, vooral op het gebied van eten. Ik ben inderdaad heel voorzichtig, ga nu even niet voor het voordeel van de twijfel en vraag serveersters, familieleden en zelfs manlief de hemd van het lijf over ingrediënten, bereidingen en kooktijden.

Hoewel dit al tot ergernissen (bij anderen) en stress-situaties (bij mezelf) heeft gezorgd, kies ik ervoor om mijn principes in stand te houden. Uiteindelijk ligt de verantwoordelijkheid bij mij, moet ik zorgen dat ik mijn lichaam gezond houd om de kleine pruts goed te laten groeien en ontwikkelen en daar doe ik graag een beetje moeilijk voor.

Maar dat neemt niet weg dat ik soms in mijn hoofd stiekem een lijstje maak van de lekkere dingen die ik binnenkort weer (van mezelf) mag eten en drinken (het water loopt me al in de mond...):

Met stip op één:
* Brood met rosbief en een zachtgekookt eitje

En ook:
* Softijs met discodip
* Een goede Latte Macchiato (met mate tijdens de borstvoeding natuurlijk)
* Franse kaasjes à volonté
* Een groot broodje smos, met zo veel mogelijk sla en groenten
* Kaasfondue
* Hoeveroomijs
* Een goede salade op restaurant
* Zwarte thee (ook met mate, maar de groene en rooibosvarianten komen ongeveer mijn neus uit)
* 'Italiaans' broodje carpaccio met toebehoren
* Speculaasjes, winterthee, kaneelijs, kaneelbroodjes (ik eet nu ook wel kaneel, maar in heel beperkte mate)
* Sushi

Blij met mijn eerste softijsje na de geboorte
van de kleine Viking, 2,5 jaar geleden



1 opmerking:

  1. Nog even en dan kun je er weer extra van genieten!
    Grappig trouwens dat jij je er zo goed aan houdt. Ik had dat bij mijn eerste zwangerschap ook heel erg, maar de tweede keer bijna niet (behalve de rauwe zaken, die at ik niet en alcohol/roken doe ik nooit - maar koffie heb ik toen niet in de ban gedaan...)

    BeantwoordenVerwijderen