zaterdag 28 december 2013

Lussekatter

Onlosmakelijk verbonden met december en kerstsfeer, deze Lussekatter met hun warme saffraangeur en zachte brioche-achtige smaak. Ik at ze voor de eerste keer tijdens mijn uitwisseling in Stockholm, op een sprookjesachtige ochtend waarop het licht werd gebracht door tientallen zingende kinderen met kaarsjes in hun hand.



















Op kerstochtend ben ik uit bed geslopen om het deeg klaar te zetten: boter, suiker, melk, bloem, verse saffraan. De machine doet het werk terwijl ik nog even verder doezel met Manlief en de kleine Viking. Een paar uur later genieten we van heerlijk ruikende warme verse broodjes met boter en zelfgemaakte jam van mijn ouders uit Zweden.

En elke keer ben ik weer even terug, daar in het donkere Stockholm, op dat magische moment van licht.


4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er heelrijk uit - kan ze bijna ruiken!

    Voor jou, jullie, nog heel fijne jaarwisseling en ik hoop dat de kerstdagen mooi waren :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, de kerstdagen waren eigenlijk heel rustig, heel veel was gedaan, hadden we nog geen tijd/zin voor/in gehad ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zalig. Ik hou ervan om alleen in mijn keuken te staan als de rest nog slaapt. Heerlijk wakker worden ook waarschijnlijk, mer vooruitzicht op zo'n omtbijt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Annelyse: Zeker, het vooruitzicht alleen is al genieten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen