donderdag 7 november 2013

Tadaa!

Mag ik u voorstellen: mijn eerste project van de naailes... Pingu-uiltje! Best schattig geworden, al zeg ik het zelf. Een paar schoonheidsfoutjes (zoals niet helemaal goed geappliqueerde oogjes en ruitjes op de buik), maar een kniesoor die daar op let.

Het was eigenlijk de bedoeling om een 'schortje' of een zakje op het buikje te naaien, maar dat vond ik truttig, dus ik heb dwars gedaan en twee ruitvormpjes in verschillende stofjes genomen. Kom op zeg, ik kan toch niet volgens de regeltjes werken?

De pootjes en vleugeltjes moesten volgens het voorbeeld ook opgevuld worden, maar dat vond ik helemaal zo propperig worden, vandaar de flapperende ledematen.


Het stofje met de bolletjes was een restje uit de koopjesbak van IKEA en de oogjes heb ik gemaakt van een oud t-shirtje van de kleine Viking. Die oogjes en het neusje waren echt mega-lastig om te stikken vanwege de ronde vorm, maar het is toch gelukt.

Was ik aan het einde van de les helemaal in de wolken dat mijn beessie af was, hoor ik de docente ineens zeggen dat ze de creaties mee naar huis wil nemen om er naar te kijken en punten voor te geven. Dus niet! Het is een hobbyles, ik wil geen punten krijgen voor iets wat ik voor mijn plezier doe. Ik heb zelf plannen, zoals een foto op de blog zetten en voor de rest wil ik er gewoon liefdevol naar staren. 

Bovendien kreeg ik laatst een mailtje van het cursusinstituut dat ze hadden gezien dat ik de Nederlandse nationaliteit had en of ik dan eventjes een kopie van mijn identiteitsbewijs wilde komen brengen of wilde mailen. Nee. Van dat soort dingen word ik zo tegendraads!  

Dus ik heb heel zachtjes mijn uiltje in mijn tas gedaan - die ineens wel doorzichtig leek - en heb vrolijk gedag gezegd. Nu maar hopen dat hier geen gedonder van komt...

2 opmerkingen:

  1. Mooi! Hij is erg goed gelukt. En goed dat je hem meegesmokkeld hebt: zonde inderdaad om er een punt aan te moeten hangen. Gewoon al het proces en de trots dat je zelf iets gemaakt hebt, dat is meer dan voldoende :-)

    BeantwoordenVerwijderen