zondag 6 oktober 2013

Den orolige mannen

Hier heb ik echt naar uitgekeken: zaterdagavond, buiten is het donker, we hebben net lekker gegeten en de kaarsjes zijn aan. De nieuwste DVD van de Zweedse serie Wallander ligt al een paar weken in de boekenkast te wachten. Vanavond beginnen we met 'Den orolige mannen', naar Henning Mankells laatste Wallander-boek.


Voor me staat een grote mok sojachocolademelk met een zachte schuimlaag, manlief zit naast me. Zo is het goed, zo mogen er nog veel zaterdagavonden volgen.

4 opmerkingen:

 1. O, heerlijk inderdaad! Wallander is top (vind wel de Zweedse versie mooier dan de Britse).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben de Britse serie nog nooit gezien en ik vind eigenlijk dat de Zweedse de 'enige echte' is ;-) Bovendien vind ik het heerlijk om Zweeds te horen (heb Zweeds gestudeerd).

   Verwijderen
  2. Absoluut, de Zweedse is ook de enige echte :-) (In de Britse versie spelen Engelse acteurs, maar is het wel gesitueerd in Zweden - vreemd...). Wauw, interessant dat jij Zweeds gestudeerd hebt!

   Verwijderen
 2. Ja, op de een of andere manier past dat Engels en die Engelse acteurs niet in een Zweedse setting. Bij de Zweedse vind ik het dan weer jammer dat de acteurs geen van allen een lekker vet Zuid-Zweeds accent hebben, maar nu ben ik natuurlijk aan het muggenziften ;-)

  BeantwoordenVerwijderen