dinsdag 24 december 2013

Scandinavisch kerstboomdesign - sort of

Elegant een kerstboom met de lichtjes aan fotograferen terwijl er zo ongeveer geen natuurlijk daglicht binnenvalt, hoe doe je dat?!
Ziehier onze Scandinavisch geïnspireerde kerstboom met figuurtjes uit natuurlijke materialen: hout, vilt, wol, riet en papier. Sommige figuurtjes heb ik al sinds mijn kindertijd. Ze zijn al wat versleten, hier en daar is er wat verf af, zijn de engelenhaartjes en vleugeltjes niet meer zo glanzend, maar ik bewaar ze met zorg en elk jaar als ik ze uitpak, denk ik weer even aan kerst bij ons thuis.

Waar de kamer rook naar hyacinten en mijn moeder 's ochtends vroeg opstond om de lichtjes van de kerstboom aan te doen zodat de huiskamer knus en warm was zodra wij beneden kwamen. De lichtjes twinkelden in de bonte verzameling ballen, vogeltjes, ritselende slingers en parelkettingen en het zilveren engelenhaar, dat zo leuk piepte als je het door je vingers liet gaan.

Waar de tafel voor het kerstontbijt al gedekt stond met extra mooie bordjes, de boter in kunstige krulletjes was getrokken en we genoten van dikke plakken kerststol met amandelspijs en croissantjes met jam. En van de kerstkransjes uit de boom, die we al dagen hadden zien hangen, maar nu eindelijk mochten nemen: chocolade met witte spikkels die zo lekker tussen je tanden kraakten.

De Scandinavische invloed is pas later gekomen, maar mijn oude vertrouwde kerstfiguurtjes passen er perfect bij, zij maken mijn kerst compleet.

Fijne kerst!/God Jul allihopa!

4 opmerkingen:

  1. @Pieter: Jawel! Maar ze zitten aan de andere kant van de boom dus die zie je niet op de foto ;-) En het zijn er significant minder, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. *bestelt alvast een vrachtwagen met zweedse vlaggetjes voor Marese*

    BeantwoordenVerwijderen