woensdag 20 november 2013

Knus leeshoekje - Ideetjes

Als je bij ons in de herfst en winter naar buiten kijkt, richting het terras, kijk je in een groot zwart gat, zonder verlichting, zonder gordijnen, alleen een gevel met schuifpui en een kale muur. Ergens aan de overkant zie je de lichten van de buren, hun TV en de straatlantaarns op het plein. Niet al te gezellig.
In de hoek van onze huiskamer, bij het raam, staan een leunstoel van Ikea (je weet wel, de Poäng, die iedereen heeft) en een schamel leeslampje, een soort grote broer van Lampje van Willy Wortel.

Eigenlijk vind ik het wel tijd worden om hier een knus leeshoekje van te maken, mét gordijnen, een lekkere stoel, een mooi tafeltje en een sfeervolle lamp. Zoiets als dit hier:


De gordijnen (Ritva, van Ikea) hebben we al. Nu nog de roede ophangen, maar aangezien we niet van die boor-helden zijn, zal het er waarschijnlijk op neerkomen dat we mijn vader - die dat wel is - even heel lief gaan aankijken als hij er over een paar dagen is.

Dan nog een lekkere fauteuil (Strandmon, ook van Ikea) om je in op te krullen, een beetje retro, opa-achtig mag best. Ik vind dit ontwerp de perfecte combinatie: robuuste, stevige bekleding met een retro design.

Erachter een mooie lamp. Stoer en toch elegant, doet een beetje denken aan Out of Africa, maar geeft een warme, huiselijke sfeer.

En dan een fijn bijzettafeltje, voor de kopjes thee en de boeken. Een tafeltje dat geschikt is voor een huis met kleine kinderen, met een sobere maar coole, Scandinavische uitstraling en een verrassende kleur (een van onze muren is ook blauw).

Ik zie het al helemaal zitten! Sinterklaasje?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten